Tavaszi lomtalanítás: ma még kiteheti

Helyi - szerző: HH

Tavaszi és nyári időszakban hetente kétszer – hétfőn és csütörtökön – viszi el a szemetet a Dél-Kom. Emellett kéthetente zöldjáratot indít illetve tavaszi lomtalanítási programot is szervez, melyre hétfőn kerül sor.

 

Ma még kiteheti megunt vagy használhatatlanná vált holmiját, ugyanis hétfőn reggel 6 órától kezdi azt begyűjteni a szemeteskocsi. Mint a vállalat közölte, nem viszik el az építési hulladékot, az állati tetemeket, a zöldhulladékot és az olyan veszélyes hulladékot, mint például az olajos és festéket edények, akkumulátor, gumiabroncs. Szintén mellőzni kell az elektronikai hulladék kihelyezését, ilyen a tévé vagy a hűtő.

 

Ha megunt tárgyainkat használhatatlanná téve vagy csak késő este vagy kora reggel 6 óráig pakolja ki, megelőzheti, hogy a patkányok és egyéb kártevők idejekorán szemet vessenek rájuk, vagy hosszabb távon jó ötletnek tartsák a környékén tanyát verni.

 

A zöldhulladékot kéthetente szállítják. A legfeljebb egy méter hosszú, 5 centi átmérőjű összekötött ágakat, vagy a dobozba, zsákba gyűjtött füvet, gazt vagy lombot szintén a megjelölt napok reggelén kezdik begyűjteni. Kerti szemetünktől legközelebb május 2-án, majd 16. és 30-án, továbbá június 13., 27., július 11., 25., augusztus 8. és 22., szeptember 5. és 19., valamint október 3., 17. és 31-én szabadít meg a Dél-Kom.