A parkolót és a center pályát is korszerűsítenék jövőre

Helyi - szerző: HH

Az elmúlt évek látványos fejlesztései a parkoló és a bekötő út javításával, a center pálya felújítását és villamos fejlesztéssel folytatódnának a harkányi sportpályán. 

 

 

A mintegy 600 négyzetméter – a parkoló és a bejárathoz vezető út – javítása mellett négy új lámpatest felszerelését is magába foglaló, felmérések szerint 9 millió forintból megvalósítható fejlesztési programot egy pályázat révén ütnék nyélbe 2019-ben, tehát az idei költségvetést nem terheli annak 30 százalékos önereje. Az öntözőrendszert is érintő valamint a centerpálya felújítását is lehetővé tevő pályázat azért került most az azt támogató testület elé is, mert az idei évben kell jelezni a részvételt.

 

Közelítünk a cél felé, hogy a sportkomplexum egy egységes, minden korosztály számára akadálymentesen használhatóvá váljon – mondta Albrecht Ferenc az évről-évre előkerülő sportfejlesztési programra mutatva. A műszaki osztály vezetője ismertette, a TAO támogatást is felhasználó fejlesztés 5 millió forintot meghaladó mivolta miatt a felújított területre a magyar állam öt évre jelzálogjogot jegyezne be.

 

A labdafogó után májusban maradéktalanul elkészül a nagy pályát körbeölelő, térkővel színesített járda és az a tartós korlát is, melyek cseréjét és kivitelezését a Városgazdálkodási Zrt. még a tavaszi hónapokban kezdte meg.