Két útszakasz javítására pályáznak

Helyi - szerző: HH

A belterületi utak és járdák felújítását célzó pályázaton Harkány a számára elérhető maximális, 15 millió forint támogatást igényli – hangzott el a legutóbbi bizottsági ülésen. A munkálatokhoz 25 százalék önerőt igénylő felújítások sorába egy kertvárosi és egy terehegyi útszakasz is előterjesztésre került.

 

 

Két szakasz újulhat meg, melyeket prioritás és költség szerint választott ki az önkormányzat műszaki osztálya. Az egyik a Hunyadi és Bezerédy utcát összekötő, volt Mini ABC mellett elhaladó szakasz, a másik pedig a terehegyi Széchenyi tér Petőfi utca kereszteződésétől a faluházig vezető burkolat felújítása. Ez utóbbi teljes egészét aszfaltozzák, a kerékpárúttól elválasztó részen pedig kavicságy lesz kialakítva.

 

A közel 14,2 millió forintos felújítással kapcsolatban dr. Markovics Boglárka jegyző jelezte, az idei évi költségvetésben hasonló célra előirányzott keret terhére viselhetőnek találja a beruházás 3,5 millió forintnyi saját forrás igényét. Monostori Zsolt képviselő a hasonló beruházásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az elmúlt évben is 30 éve elhanyagolt utak és járdák lettek felújítva, mely a jövőben is követendő példa.