Negyvenöt szalag került az idei májusfára – GALÉRIA

Helyi - szerző: HH

A szalagok hétfő délutáni ceremóniája hagyományosan a város nemzeti színű pántlikájának felkötésével vette kezdetét, melyet Baksai Tamás polgármester helyezett el a művelődési ház előtt felállított májusfára.

 

A jókívánságokat tartalmazó szalagok – melyből idén negyvenöt darabot helyeztek fel a város vendégei, lakosai, vállalkozásai és hivatalai – egy hónapon át lengenek, mielőtt június elsején ünnepélyes keretek között leszedik őket és átadják tulajdonosaiknak, vagy őrzik meg a következő esztendőig.

 

A májusfa állításnak és kitáncolásának Harkányban 2001 óta van hagyománya, évről évre a város kulturális egyesületei, a nemzetiségi dalkörök által összeállított műsor keretében. Mint Vanyúr Sándor, a kezdeményezés atyja elmondta, a legtöbb szalag eddig 2002-ben került a fára, amikor 72 darabot számláltak meg. A legtávolabbról érkező jókívánság a Dél-Afrikai Köztársaságból került fel és van, aki az elmúlt másfél évtizedben minden alkalommal helyezett el szalagot a város fáján. A képre kattintva galéria nyílik, lapozza végig!

 

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1708673442501592″]

fotók: Kacsúr Tamás, HH