Negyvenöt szalag került az idei májusfára – GALÉRIA

Helyi - szerző: HH
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

A szalagok hétfő délutáni ceremóniája hagyományosan a város nemzeti színű pántlikájának felkötésével vette kezdetét, melyet Baksai Tamás polgármester helyezett el a művelődési ház előtt felállított májusfára.

 

A jókívánságokat tartalmazó szalagok – melyből idén negyvenöt darabot helyeztek fel a város vendégei, lakosai, vállalkozásai és hivatalai – egy hónapon át lengenek, mielőtt június elsején ünnepélyes keretek között leszedik őket és átadják tulajdonosaiknak, vagy őrzik meg a következő esztendőig.

 

A májusfa állításnak és kitáncolásának Harkányban 2001 óta van hagyománya, évről évre a város kulturális egyesületei, a nemzetiségi dalkörök által összeállított műsor keretében. Mint Vanyúr Sándor, a kezdeményezés atyja elmondta, a legtöbb szalag eddig 2002-ben került a fára, amikor 72 darabot számláltak meg. A legtávolabbról érkező jókívánság a Dél-Afrikai Köztársaságból került fel és van, aki az elmúlt másfél évtizedben minden alkalommal helyezett el szalagot a város fáján. A képre kattintva galéria nyílik, lapozza végig!

 

fotók: Kacsúr Tamás, HH