A rendőröknek is megkezdődött a hajózási szezon

Baranya - szerző: HH

A horgászok, sportolók, kirándulók, sőt, a strandolni vágyók is egyre gyakrabban látogatják a Drávát. Pénteken megkezdték szolgálatukat a Siklósi Rendőrkapitányság hajósai is, akik a magyar oldalon igyekeznek betartatni a szabályokat.

 

A vízfelület, a hídfők, a parti sávok ellenőrzése kiemelten fontos rendőri feladat, ahogyan a vízi balesetek megelőzése is. Ez a tevékenység nagy odafigyelést igényel a Dráván, tekintettel arra, hogy ez Magyarország leggyorsabb folyású folyója – közölték.

 

A siklósi rendőrök pénteken vízre tették a hajójukat is: a 40 lóerős motoros nem a legerősebb és korántsem a legmodernebb felszereltségű csónak, ám a Dráván ez is megfelel: a viszonylag keskeny, hordalékokkal teli határfolyón tilos ugyanis a vízisízés és más olyan sportok űzése, ami a valóban nagy teljesítményű hajók megjelenését eredményezné.

 

A hajósok tavalyi legemlékezetesebb pillanata azonban nem szabálysértők vagy a tiltott strandolás elkövetőinek tömeges, éjszakai lefülelése volt, hanem a nagyobb, a dokkjánál elsüllyedt rendőrhajó kiemelése.