Nagyot néztek Zalakaroson – eltűnt a víz a termáltóból – GALÉRIA

Belföldi hírek - szerző: HH

Nem kis meglepetés érte a zalakarosiakat szerda reggel, amikor hőn imádott termáltavukra pillantottak: eltűnt belőle a víz. A nem mindennapi látvány valószínűleg műszaki probléma miatt döbbentette le a fürdővárost. 

 

 

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű, néhány éve uniós pénzből kialakítottak tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

 

Novák Ferenc, a város fideszes polgármestere megjegyezte: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van (volt – a szerk.), állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.