Szombaton dönt a Jobbik az elnökéről

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Tisztújítást tart szombaton a Jobbik, a kongresszuson két-két elnökjelölt és elnökhelyettes-jelölt, továbbá 14 alelnökjelölt közül választhatnak a küldöttek.

 

A választási bukása után pártjának hátat fordító Vona elnöki posztjára Sneider Tamás és Toroczkai László számít, Gyöngyösi Márton és Dúró Dóra pedig az elnökhelyettesi tisztségre aspirál.

 

A párt hat alelnöki posztjáért Apáti István, Árgyelán János, Bana Tibor, Császárné Kollár Tímea, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Kepli Lajos, Kocziha Tünde, Murányi Levente, Rig Lajos, Stummer János, Szőcs Norbert, Volner János és Z. Kárpát Dániel indul. Megszerezte a szükséges számú ajánlást Novák Előd is, később azonban visszalépett – derül ki a közleményből.

 

Az országos választmányi elnök tisztségére Szabó Gábor érte el a hivatalos jelöltséghez szükséges támogatást. A jelöltséghez a Jobbik bármely tagja adhat le szándéknyilatkozatot; hivatalos elnökjelölt, vagy választmányi elnökjelölt az lehet, aki az alapszervezetek legalább 20 százalékának támogatását megszerezte. Az elnökhelyettes-jelöltre minimum 15 százalékos, az alelnökjelöltre pedig 10 százalékos küszöb vonatkozik.