Lezuhant egy repülő Szalánta mellett – friss: nyomozás

Baranya - szerző: KT

Lezuhant és kigyulladt egy elektromos kisrepülő az 58-as út mellett Szalánta közelében. A gép felismerhetetlenségig összeégett, két ember meghalt. A főút érintett szakaszán teljes útzár volt.

 

A rendőrség közúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú elektromos gépe ügyében, aki 10 órakor zuhant az 58-as út mellé, miután egy szemtanú szerint pörögni kezdett a levegőben, majd egy porfelhő szállt fel, amit fekete füst váltott. A baleset körülményeit tisztázzák, de nehezíti a nyomozást, hogy a gép egyetlen elszenesedett halommá égett.

 

 

 

 

13:35 | A rendőrség közlése szerint az áldozatok egy 61 és egy 42 éves férfi. A cég sajtókapcsolata nem válaszol a kérdésekre, az illetékesek nem érhetőek el. A kompozit – szénszálas műgyanta – borítású gép a felismerhetetlenségig összeégett.

 

A gép a napokban akart visszatérni Kecskemétre, ahol az ilyen típusokat szerelik össze – értesültünk. Mint megtudtuk, a pilóta nem kért segítséget vagy jelzett vészhelyzetet a toronynak. Ez a pogányi reptér környékén történt első halálos áldozattal járó baleset, korábban egy oktatást végző gép behúzott futóművel landolt.

 

10:22 | A katasztrófavédelem közlése szerint a Magnus elektromos repülője szenvedett balesetet próbarepülés közben, a pilóta és utasa meghalt. A tüzet a siklósi és pécsi tűzoltók habbal oltották el.

 

Tegnapi tájékoztatás szerint az orrában tárolt akkumulátorok rendkívül tűzveszélyesek. A gép mintegy 650 kilogramm volt, repülési ideje hozzávetőlegesen 45 perc. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pogányi reptérről felszálló majd oda visszatérni szándékozó repülőről kértek-e segítséget a toronytól a tragédia előtt, hangfelvételünk értékelése zajlik. Egyelőre még nincs hír arról sem, hogy kik haltak meg a balesetben. A repülővel az elmúlt hetekben sokat repültek, reklámfotózás valamint a tegnapi napon kötelékben bemutatót is tartottak.

 

olvasónk felvétele

 

 

 

 

 

Fotók: Katasztrófavédelem / 7800 / Kacsúr Tamás