Kidőlt fákat, leszakadt vezetékeket hagyott hátra az éjszakai vihar

Belföldi hírek - szerző: HH

Négy megye több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel. A tűzoltókat főként kidőlt fák, letört ágak és elárasztott pincék miatt riasztották.

 

Kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13.600, Békésben csaknem 12.500, Csongrádban 3.400, Pest megyében pedig mintegy 9.500 fogyasztónál nem volt áram. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán.

 

Szerda kora reggelig mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat, és még érkeznek újabb bejelentések. Éjjel elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a munkájukra a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

 

Zala és Somogy megyében is több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon. Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra. A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa. Baranya megye és Budapest több pontján szintén kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat, csakúgy, mint Bács-Kiskun megyében.