Szerdán tárgyalják a Harkányban késelő osztrák ügyét

Baranya - szerző: HH

A héten áll bíróság elé az az osztrák férfi, aki a Harkány határában épülő napelempark akkori biztonsági őrét késelte meg. A korábban vele alkoholizáló fogdmeg súlyos sérülésekkel került a kórházba.

 

A rendőrség akkor azt közölte, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöl részleteket a közbiztonságba vetett hitet is megingató ügyről, de a bíróság ezt nem így látta jónak.

 

Mint megtudtuk, a Drávapalkonyán élő osztrák állampolgár Harkányban ellopott egy biciklit, majd hazafelé tartva azzal a körforgalom közelében épülő napelemeket őrző ismerőséhez tekert, aki ott őrködött. A haverral közösen megittak egy sört, de amikor a házigazda bement a lakókocsijába, a gyanúsított is követni akarta. A biztonsági őr öntudatára ébredt és közölte vele, hogy oda márpedig nem mehet utána, erre előkerült a kés.

 

A sértett kihátrált a lakókocsiból, de a gyanúsított követte, és dulakodás közben megszúrta. A sérült a földre esett, ahol tovább rugdosta az osztrák. A történteknek az arra járók vetettek véget. A rendőrök előzetesbe helyezték a késelőt, és úgy tudjuk, az ügyben az E.On munkásait is kihallgatták tanúként.

 

A vád életveszélyt okozó testi sértés.