Több mint két hónapra vettek búcsút az iskolától

Helyi - szerző: HH

Visszavonhatatlanul kitört a nyári szünet a harkányi Kitaibel Pál Általános iskolában. A szerda reggeli évzárón az elismerések átadása mellett hasznos információk is elhangzottak.

 

 

A 186 tanítási napból álló tanévet 231 alsós, valamint 212 felsős diák zárta. Kitűnő minősítéssel 91, jelessel pedig 57 tanuló végzett, az augusztusi javítóvizsgán három tanulónak kell megjelennie. A hiányzások átlaga 13,1 nap volt, igazolt hiányzással összesen 5660 napot voltak távol a tanulók, míg igazolatlan napból 20 került bejegyzésre. Ezek szinte a korábbi évek mutatóival egyeznek meg.

 

A nyári szünet ideje alatt szerdánként ügyeletet tartanak az iskolában, ahol a különböző adminisztratív ügyeket lehet intézni. Könyvosztásra augusztus 29-én 9 és 17 óra között kerül sor. A leendő elsősöknek augusztus 30-án Picúr-napot szerveznek, ahol megismerkedhetnek egymással, leendő tanárjaikkal illetve az iskolával. A 9 és 11:30 közötti programra az utca felőli udvaron fújnak majd gyülekezőt.

 

A néptáncosokkal már a tanévkezdés előtt is találkozhatunk, ugyanis vasárnap a Szüreti Fesztiválon fognak felvonulni. Az ünnepélyes tanévnyitóra végül szeptember 3-án 8 órakor csöngetnek be. A képre kattintva galéria nyílik.