A családok lesznek a majsi rendezvény középpontjában

Baranya - szerző: HH

Tavasszal alakult Majson az az egyesület, aki a július második hétvégéjén nagyszabású családi napot tart a településen.

 

Nagyszabású családi napot szervez az Összefogás Majsért Egyesület. A július 14-i – szombati – hétvégén elsősorban a gyerekek lesznek megszólítva nem csak a délelőtti ingyen kürtöskaláccsal, hanem az olyan állandó programokkal mint a rodeo bika, trambulin, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás, a legkülönfélébb vetélkedők valamint habparty.

 

A nagyobbaknak is jut program bőven: sörivó verseny mellett sportmotorok kiállítása és vadászkutya bemutató is szerepel az estig tartó programok sorában, de a komlói hagyományőrzők és a siklósi thai boksz egyesület is megmutatja tudását.

 

A délelőtt 9 órától 18 óráig tartó programoknak ezzel nincs vége, 21 órától hajnali 2-ig tartó nosztalgia disco és Juice bá veszi kezdetét.

 

Az Összefogás Majsért Egyesület tavasszal alakult Vicsik Szabolcs és Kristóf Ildikó Veronika ötlete nyomán. Az elnök és elnökségi tag mellé időközben Laduverné Herner Krisztina, jelenlegi elnökhelyettes is csatlakozott. Megalakulásukkor 26 tagot számláltak, alapvető céljuk a Majson lévő intézmények, szervezetek, egyesületek bevonása minden olyan kezdeményezésbe, melyekkel partnerként együttműködve a település lakosságának társadalmi és kulturális életét is előmozdíthatják. Ennek megfelelően szerveznek vitaesteket, előadásokat, konferenciákat vagy éppen szórakoztató rendezvényeket.