Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Belföldi hírek - szerző: SzR

A hőség miatt csak az északi megyékre és a fővárosra, míg a felhőszakadás miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.

 

Most azt állítják, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 fok körül valószínű, késő estére az országban 21 és 27 fok közé hűl le a levegő. Kiemelték – és ezzel pontosabb helymeghatározás nélkül nem is tévednek sokat – hogy a délelőtti órákig helyenként, majd a déli óráktól többfelé, és estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. Legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső lesz – tették hozzá, és lássuk be, ennek nyáron nagyobb is a valószínűsége, mint a hónak. Ugyanakkor megjegyzik: emellett néhol rövid ideig viharossá válhat a szél illetve kisebb jég is hullhat, de hogy hol és mikor, szintén nem közlik.

 

Mindenesetre a felhőszakadás veszélye miatt Baranya mellett Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.