Az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárára készülnek Szentlőrincen

Baranya - szerző: HH/MTI

Csaknem 420 kiállító mutatkozik be és 25 ezer látogatót várnak a szentlőrinci gazdanapokon, Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, amelyet augusztus 10. és 12. között rendeznek meg.

 

A 25. alkalommal megtartott esemény szervezési feladatait a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány látja el. Pohl Marietta ügyvezető igazgató sajtótájékoztatón közölte: az idei jubileumi vásár a szakma és a látogatók számára egyaránt vonzó lesz. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes vertikumát reprezentálják, illetve a helyi termékeket is népszerűsítik – mondta. Hozzátette, hogy ebben az évben a Horvát Köztársaság immár partnerországi minőségben képviselteti magát az eseményen, csaknem 50 kiállítóval.

 

A kiállítók többsége az idén is gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás, mellettük őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár több tízezer négyzetméteres területén.

 

A további programokra térve Pohl Marietta ismertette: a rendezvényen a helyi termékekről és a precíziós gazdálkodásról szóló konferenciát, állattenyésztési fórumot és a baranyai mezőgazdasági szakközépiskolák számára vetélkedőt tartanak. A Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát is az eseményen rendezik meg.