Itt van egy kis sósav, igyál! – kiáltotta, és ráöntötte

Baranya - szerző: HH

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2017. novemberében sósavat öntött ismerősére, és ezzel életveszélyes sérüléseket okozott neki – közölte lapunkkal a Baranya Megyei Főügyészség.

 

Mint dr. Varga-Koritár György főügyész közleményében kitért rá, a férfi az ügy sértettjénél lakott szívességi lakáshasználóként az egyik Pécs melletti településen. Tavaly novemberben a vádlott a közös lakásból dolgozni ment, azonban a nap során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, így délutánra erősen ittas állapotba került.

 

A mikor hazaért, a ház folyosóján sósavat öntött egy műanyag edénybe, majd belépett a szobába, ahol a sértett tartózkodott. Itt minden előzmény, vita nélkül azt mondta a sértettnek, hogy itt van egy kis sósav, igyál, és nagy lendülettel ráöntötte a maró anyagot. A sértett védekezésül az arca elé kapta a kezét, így az arca nem sérült meg, azonban a mellkasán, hátán, hasán égési sérüléseket szenvedett. A sérülések közvetlen életveszélyesek voltak, mivel orvosi ellátás hiányában akár meg is halhatott volna a sértett.

 

A vádlott cselekménye életveszélyt okozó testi sértés bűntettének minősül, amit a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A férfi a cselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban van.