Piásan esett el, a zsaruk segítették fel a harkányi motorost

Baranya - szerző: HH

Kedden délután tíz perccel két óra előtt bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy valaki elesett motorral az Alkotmány utcában.

 

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a balesetet szenvedő férfi kismotorral közlekedett, az eséstől nem sérült meg, de a vele szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett. Mivel minden jel arra utalt, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt elterült, előállították a rendőrségre további légalkohol-vizsgálat elvégzése érdekében.

 

A férfi egy autónak is nekiment. A drávaszabolcsi részeg ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittasan vezet gépi meghajtású járművet azzal szemben – az alkohol mennyiségétől függően – 30 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő bírság szabható ki, de a vezetői engedélyét is elvehetik valamint büntetőeljárást is indíthatnak ellene.