Folytatódik a tanuszoda építési program, 26 települést jelöltek ki

Belföldi hírek - szerző: HH

Folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés, melynek második ütemében 26 településen épül tanuszoda, illetve 20 településen tornaterem, mindezek mellett 8 teljesen új iskola épül, 20 pedig bővül, míg egy iskola teljes rekonstrukción esik át – mondta Szabó Tünde.

 

Mint a sportért felelős államtitkár részletezte, jövőre 500 iskolában indultak felújítások, bővítések, melyek több lehetőséget, minőségi feltételeket biztosítanak a mindennapos testneveléshez és a sportoláshoz minden korosztály számára.

 

A kormány 2014-ben döntött a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Programról (TTT), amelynek keretében országszerte épülnek vagy újulnak meg tornatermek, tanuszodák és komplett iskolák. A program első üteme 2015-ben, a második 2017-ben indult el.

 

A TTT-program első ütemében 25, a másodikban 26 településen épül új tanuszoda, melyek közül eddig 13-at adtak át, most pedig kiválasztották azt a 26 települést, ahol megkezdődhettek az előkészületek. Az új tanuszodákban egységesen egy tanmedence és egy hatpályás, 25 méteres medence kap helyet. Arra, hogy pontosan hol, mikor, mit és mennyiért építenek nem tért ki.

 

A program első ütemében 27, a második ütemben 20 új tornatermet építenek, ebből 22-t már átadtak. A tornatermek azonos koncepció alapján, négy típus szerint épülnek meg, alkalmazkodva a helyi igényekhez és a fiatalok létszámához – mondta az államtitkár. Komplett vadonatúj iskola 5 településen épül, a 24 tanterem-fejlesztésből 16-ot már átadtak. Arra, hogy pontosan hol, mikor, mit és mennyiért építenek nem tért ki.