Téli rezsitámogatás – formanyomtatványon kell jelezni az igényt

Helyi - szerző: HH

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány arról döntött, hogy a téli rezsitámogatást azok is megkapják, akik településén ki van ugyan építve a gáz, de háztartásukba nincs bekötve és így más módon – például fával – fűtenek.

 

Az értesítőben a részletek ezidáig nem voltak tisztázva, mostanra azonban ki lett dolgozva a jelentkezés módja. Mindenkinek, aki igénybe szeretné venni a téli tüzelőtámogatást egy igénybejelentő lapot kell kitöltenie. Az erre a célra készített és rendszeresített formanyomtatványt az önkormányzat portáján lehet elkérni és leadni.

 

     Háztartásonként egy darab igény nyújtható be,

     Az igénybejelentés határideje 2018. október 15.

     Téli rezsitámogatás háztartásonként csak egyszer igényelhető,

     Az igénylő valami módon az adott címre kell, hogy bejelentve legyen,

     A bejelentett igények jogszerűségét szúrópróba-szerűen ellenőrzik,

     A csak elektromos fűtéssel rendelkező háztartások nem vehetik igénybe.

 

A határidő elmulasztása jogvesztő, így aki nem adja be időben a jelentkezést, a későbbiekben nem jogosult a támogatás igénybevételére. Nem módosítható utólag a tüzelőanyag fajtája sem, illetve aki már kapott valami módon téli tüzelőtámogatást, még egyszer nem kérhet.

 

Az október 15-i határidőre beérkezett igényeket a Belügyminisztérium októberben összegzi és a kormány elé terjeszti, majd átutalja a szükséges forrást az önkormányzatoknak, akik gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról. Ezt a téli fűtési szezonban vehetik majd át a jogosultak.