Sokallja a hat évet a kislányokat molesztáló tanár

Baranya - szerző: KT

Hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Komlói Járásbíróság azt a férfit, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált. A pedagógust végleges hatállyal eltiltották a hasonló foglalkozástól is.

 

A pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. A férfi a 2014. majd a 2015. évben rendezett táborokban ismerkedett meg egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal is. Rájuk különös figyelmet fordított, rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott.

 

A férfi ezen táborozások alkalmával a táborozók sátrában is aludt, ám amikor a többiek elaludtak, a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruhája alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

 

A Komlói Járásbíróság a vádlottat folytatólagosan, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt ítélte hat év börtönre, valamint eltiltotta véglegesen a pedagógusi foglalkozástól – közölte az ügyészség.

 

A bíróság ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyészség három napot fenntartott a fellebbezés bejelentésére.