Német járás szakmai delegációját fogadták Harkányban

Helyi - szerző: KT

Baranya megye és a németországi Rems-Murr járás között fennálló közel két évtizednyi partneri kapcsolat fejlesztésének égisze alatt a Harkányi Turisztikai Egyesület meghívására szakmai delegáció érkezett Harkányba.

 

 

A fürdőben és a kórházban tett péntek délutáni látogatás célja az együttműködés lehetséges területeinek feltárása. A delegáció az intézmények bemutatása mellett átfogó képet kapott a turizmus és a helyi vendéglátás lehetőségeiről is – tájékoztatott Végi János. Az egyesület elnöke a német járás vezetőjével és a Rems-Murr Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatójával történt megállapodásra mutatva jelezte, hogy a közeljövőben járásukban megrendezésre kerülő turisztikai kiállításon a házigazda vendégeként Harkány is részt vesz.

 

A városunkba érkezett delegáció látogatásának legfőbb célja feltárni azokat a területeket, ahol mindkét régió számára kihívások jelentkeznek és ahol a közös célok, érdekek találkoznak – jelezte Mojzes Tamás, az egyesület titkára, kiegészítve: a megye más pontjain is tiszteletét tette a delegáció, aki a szolgáltatási szektorban, a gasztronómia, az ipar és kereskedelem területén, valamint a munkahelyi szakképzések terén mutatkozó lehetőségeket vizsgálta.

 

A küldöttséggel a megyei közgyűlés tagjain túl olyan szakemberek is térségünkbe látogattak, akik az építőipar, a hulladékgazdálkodás, az egészségügy, az oktatás, büntetés-végrehajtási vagy a pénzügyi és üzleti élet területein rendelkeznek kapcsolatokkal, tapasztalatokkal.