Rég történt ennyi tragédia egyetlen hétvége alatt

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén az ország rendőrei 135 sérüléssel járó baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni. 11 halálos szerencsétlenségben 12 személy vesztette életét, míg 30 súlyos, 94 pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Baleset a Pest megyei Galgahévíz külterületén. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

 

Meghalt egy kerékpáros nő, miután összeütközött egy személygépkocsival Kiskunfélegyházán péntek reggel. Életét vesztette az a motoros is, aki péntek délelőtt ütközött össze egy személygépkocsival a fővárosban. Kora délután vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit Siófokon, egy vasúti átjárónál. Délután balesetben meghalt egy motoros az 1-es főúton Bicskénél. Kicsit később autónak ütközött és meghalt egy motoros Bezenye közelében is, a 49 éves férfi a helyszínen meghalt.

 

Szombaton volt az európai autómentes nap, ekkor is sok tragédia történt. Délelőtt árokba hajtott és fának ütközött egy kisbusz Bakonycsernye és Súr között. A tűzoltók két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őket a mentőknek. Egyikükön már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. Kamionnal ütközött egy személygépkocsi Zsédeny térségében, a balesetben ketten meghaltak. Nem sokkal később fának ütközött egy kisteherautó Sopron és Ágfalva között, a sofőr a helyszínen meghalt. Délben két ember halt meg, amikor egy kamion és két személygépkocsi ütközött Hegyfalu térségében.

 

Az út melletti csöveknek kiásott árokba hajtott és meghalt egy motoros vasárnap reggel Alsómocsoládon. Délután két személyautó ütközött frontálisan a 3-as főúton, Galgahévíz külterületén, az egyik sofőr a helyszínen meghalt.