Pécs lesz a Fesztiválok fesztiválja központi helyszíne

Baranya - szerző: HH

Pécs lesz a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 25 éves születésnapja alkalmából október 7-én országszerte megrendezendő Fesztiválok fesztiválja elnevezésű programsorozat központi helyszíne. A megyeszékhelyen az alkalomból családi fesztivált és gálát rendeznek.

 

A Fesztiválok fesztiválja keretében országszerte koncerteket, kiállításokat, közösségi napokat, konferenciákat szerveznek Budapesten, Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, Kecskeméten, Miskolcon, Móron, Őriszentpéteren, Paloznakon, Szarvason, Százhalombattán, Szegeden, Szigetszentmiklóson, Szolnokon, Tökölön, Veszprémben, Zalaegerszegen. A határon túli magyar fesztiválokat Nagyvárad, Szabadka képviseli majd.

 

Az országos megmozdulás központi rendezvénye a pécsi Zsolnay-negyedben zajló egész napos, ingyenes, csaknem 40 programból álló kavalkád lesz. A legkedveltebb pécsi fesztiválokat mutatja be a Fesztimázs című kiállítás az E78-ban található Kemence Galériában. A fesztivál alatt is látogatható az m21 Galériában a Támogatott művek az iparművészetben elnevezésű tárlat, amely válogatás az NKA magalapítása óta eltelt 25 év támogatott projektjeiből.