Felfüggesztettet kapott a koponyatörést okozó biztonsági őr

Baranya - szerző: HH

Két év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a biztonsági őrt, aki a tavalyi Pécsi Egyetemi Napok (PEN) fesztiválon úgy meglökött egy fiatalembert, hogy az elesett és nyílt koponyatörést szenvedett. A nem jogerős ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

 

A részeg budapesti egyetemistát azért vezette ki egyik barátja és a biztonsági őr a helyszínről, mert az többször a levegőbe boxolt. Miután a kidobóember elengedte, sértegetni kezdte azt. A biztonsági őr ezt rosszul viselte és homlokon ütötte. Az egyetemista ettől hanyatt esett, feje pedig a földhöz csapódott.

 

A törvényszék tájékoztatása szerint a biztonsági őr ezután elment a helyszínről, a mentőket a sértett barátja értesítette. Az egyetemista darabos orrcsonttörést, súlyos, nyílt koponyacsonttörést és koponyán belüli vérzést szenvedett.

 

A  vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vették a határozatot – közölte az ügyészség.