Ha vonattal menne a Délibe, erről tudnia kell

Belföldi hírek - szerző: HH

Karbantartás miatt csütörtökön két hétre bezár a budapesti Déli pályaudvar – közölte a MÁV. A vonatforgalom október 4. és 17. között szünetel a pályaudvaron, ahol a jegypénztár és az ügyfélszolgálat is zárva lesz.

 

A karbantartást a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon hajtják végre, így a Budapest – Pusztaszabolcs-Pécs vonat menetrendje is módosul, a személyvonatok Kelenföld állomásról közlekednek és oda is érkeznek.

 

A módosított menetrendek megtalálhatók a vasúttársaság honlapján, a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

 

Az érintett vonatok jelentős része Kelenföld vasútállomásról fordul, amely a 4-es metróval, valamint a budai fonódó villamosokkal közelíthető meg. A BKK és a MÁV-START egyeztetett arról, hogy a karbantartás idején a 4-es metrójáratok csúcsidőben gyakrabban közlekednek. A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek, ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti. A visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához lehet majd fordulni. A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában – kezelési költség levonása nélkül – kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve a pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben.