Ismét bokorból mérnek sebességet Túronyban

Baranya - szerző: HH

Alig egy hete, hogy a rendőrség felhagyott a látni és látszani jelmondat legalább felének valóra váltásával. Néhány nappal azután, hogy dr. Harmati Béla, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője a járási székhelyen megerősítette, hogy civil autóból is fognak mérni, ismét megjelent Túronyban a bokorban rejtőzködő traffipax.

 

Sebességmérés Túronyban 2018. október 8-án délelőtt.

 

A rendőrség korábban azt közölte: felhagy a gyakorlattal, miszerint jól látható módon és előre bejelentve mérik a sebességet, mert az autósok csúnyán visszaéltek vele. A balesetek nagy számát a gyorshajtásra fogták – igaz, nem közölték hogy a közlekedési viszonyokhoz mért relatívra vagy a mérhető abszolútra – visszaszorításuk érdekében pedig jónak találták a korábbi rendszer visszaállítását. Az országos szintű bekeményítéstől a rendőrség tehát közvetve a balesetek számának csökkenését várja, ám csupán az első heti statisztikák alapján eredménytelenül.

 

Harkányban és környékén a siklósi valamint pécsi zsaruk fehér civil Škodából és Volkswagenből valamint menet közben egy fekete MZA rendszámú kis Mercedesből is mérik a sebességet.