A fejlesztésre kapott tízmilliókat Harkány, vizsgálják a fürdő forrásigényét is

Helyi - szerző: KT

Négy városnak kedvezett a kormány átcsoportosítása, melyek között Harkány 47,9 millió forintot kapott. A város ezt az összeget az fejlesztésre fordíthatja.

 

Harkány érdekében végzett munka folyamatos, a város vezetése pedig mindent megtesz azért, hogy az ütemezett fejlesztésekkel elérje kitűzött céljait – mondta Baksai Tamás. A polgármester emlékeztetett: az egymilliárdos fürdőfejlesztési támogatás többletköltségeihez igényelt a város kiegészítő forrást idén júliusban a Miniszterelnökségen. Erre azért volt szükség, mert már látható volt a többletforrás igény, ami akkor 47,9 millió forint volt. Továbbá be lett adva a fürdő fejlesztésére egy jóval nagyobb összegű kérelem, amely 2019-2024 között biztosítaná a fürdő ütemezett fejlesztését – fogalmazott.

 

A mostani kormányhatározat szerint a miniszterelnökség kabinetfőnöke október végi határidővel faladatul kapta azt is, hogy vizsgálja meg a város önkormányzatának vonatkozásában a harkányi gyógyfürdő továbbfejlesztésének lehetőségét és forrásigényét, valamint a vizsgálat alapján készítsen előterjesztést a kormány részére a fejlesztés támogatása érdekében.

 

Eger hasonló célra 1,145 milliárd, Kiskunhalas 503 millió forintot tudhat magáénak, Várpalota pedig önkormányzati feladatainak támogatására 3,5 milliárd forintot kapott. A Magyar Közlöny legutóbbi száma szerint összesen 5,2 milliárd forintról rendelkeznek az idei költségvetés Miniszterelnökség fejezetében szereplő Modern városok program jogcímén.