A hosszú hétvége sem igazolta a rendőri stratégiát

Belföldi hírek - szerző: HH

A hosszú hétvége sem igazolta azt a rendőri szigort, ami a civil autóból és rejtekhelyről való méricskélésben csúcsosodott ki. Péntektől keddig 207 balesethez hívtak rendőrt, melyből 64 súlyos, 141 pedig könnyű sérüléssel végződött, 5 esetben pedig tragédia lett a vége.

 

Halálos baleset Esztergomnál. Fotó: Lakatos Péter, MTI

 

Gyalogátkelőhelyen gázolt halálra egy betonkeverő teherautó egy 69 éves nőt Székesfehérváron péntek délután. Ugyanezen a napon az esti órákban meghalt egy motoros is, mikor személyautóval ütközött Budapesten. Szintén pénteken Hevesen is történt egy halálos baleset, teherautó és kerékpáros ütközött egy kijelölt gyalogátkelőhely közelében. A biciklis a helyszínen meghalt.

  

Lesodródott az útról, majd fának ütközött és kigyulladt egy jármű Esztergom közelében vasárnap délután. Vezetője a roncsban égett halálra.

 

Kisteherautójával lesodródott az útról, majd villanyoszlopnak hajtott egy férfi a Csongrád megyei Deszk közelében hétfő reggel. A sofőr kórházba szállítás után meghalt.

 

Elvesztette autója feletti uralmát és az út menti szántóföldre hajtott egy autó kedd este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zsámbok közelében. A balesetben több ember megsérült, egyikük a helyszínen meghalt.

 

Összeroncsolódott személyautó 2018. október 19-én az M0-ás autóúton. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI