Három évet kapott a harkányi késelő

Baranya - szerző: HH

A bírósági határozat szerint hasadásos elmezavarban szenved a drávapalkonyai osztrák férfi, aki novemberben megkéselt egy biztonsági őrt Harkány határában.

 

Az osztrák 2017. november 8-án a harkányi piacon ivott, majd egy frissen lopott kerékpárral hazaindult. Útközben betért a napelempark biztonsági őréhez, aki a közös sörözés után nem engedte be a lakókocsiba. Dulakodni kezdtek, majd az osztrák részeg egy tíz centis pengéjű kést vett elő és hasba szúrta az őrt, akit akkor is rugdosott, miután az a földre rogyott. A mentők nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

 

A Pécsi Törvényszék  életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönbüntetésre ítélte és négy évre kiutasította Magyarország területéről a késelőt, valamint elrendelte két korábbi – 8 hónap és 10 hónap börtön – felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, ám a kiszabott büntetésbe beszámította az előzetesben töltött időt, és kötelezte a vádlottat a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a bíróság határozata még nem jogerős.