A rendőrség szerint még világosban kellene temetőbe menni

Belföldi hírek - szerző: HH

A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy mindenszentek és halottak napján lehetőleg még sötétedés előtt keressék fel a temetőket – mondta Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője.

 

Arra is figyelmeztetett, hogy a szürkület és a sötétség az esti fáradsággal együtt növeli az autóbalesetek kockázatát. Megjegyezte: ebben az időszakban a gyakorlatlan, ritkán vezető autósok is a volán mögé ülnek, és az ő jelenlétük az utakon szintén fokozott odafigyelést igényel a többi autóstól. Kitért arra is, hogy ilyenkor sok bűnöző megy a temetők környékére, és az autóban hagyott mobiltelefon, táska könnyű zsákmány. Másodpercek alatt fel lehet törni egy autót, és hiába veszik észre az ott lévők a lopást, mert a jól szervezett csapatok tagjai kézről kézre adják a zsákmányt, amelynek így pillanatok alatt nyoma vész.

 

Németh Ágnes azt javasolta a lakosságnak, hogy lehetőleg zárt parkolóban hagyják autójukat. A hosszú hétvégén sok lesz a rendőr és a polgárőr a temetőkben, és akinek problémája van, bátran fordulhat hozzájuk segítségért.