Posta: sokkal gyorsabb személyesen átvenni a csomagot

Belföldi hírek - szerző: HH

Aki tudja, vegye át személyesen csomagját, így nem kell órákat várni a kézbesítőre – mondta az állami rádióban a posta szóvivője. Az e-kereskedelemben tapasztalható évi húsz százalékos növekedést a posta nem győzi követni.

 

Az új automata csomagfeldolgozó rendszert október elején adták át. Fotó: Balogh Zoltán, MTI

 

Panulin Ildikó jelezte, az internetes kereskedelem térhódításával egyre több dolguk van a postai kézbesítőknek is, de a szóvivő szerint a csomagpontokon való személyes átvétellel sok időt lehet spórolni.

 

A tavaly saját feladataival kudarcot valló cég az idei karácsonyi dömpinget raktárainak bővítésével és egy új, nagy teljesítményű csomagfeldolgozó központtal várja, melyet egymilliárd forintért alakítottak ki. A gépsor óránként 10 ezer, egyenként 10 kilogramm tömegű csomagot is tud kezelni, ezzel a háromszorosára bővült a csomagfeldolgozó kapacitás.

 

Karácsonykor úgyis kiderül

 

Korábban azt közölték: a novemberi árleszállításoktól a majdnem karácsonyig tartó csúcsidényben a Magyar Posta a tavalyit 30 százalékkal meghaladó küldeményforgalomra számít, ezért megerősíti a logisztikát és a kézbesítést is. Országszerte 60 postán bővítették a raktárakat, tárolókat és csomagkiadó helyeket, továbbá eszközbeszerzésekkel és szorosabb partneri együttműködésekkel is készülnek a növekvő terhelésre.