Hatan haltak meg hétvégén az utakon

Belföldi hírek - szerző: HH

Nem látszik beérni a rejtegetett traffipax és a civil autó mérés eredménye, a hétvégén ugyanis nem volt kevesebb sérüléssel vagy halállal végződő baleset, mint az év bármely korábbi időszakában.

 

Halálos baleset az M6 autópályán, két ember meghalt. fotó: rendőrség

 

A rendőrség hónapokkal korábban bejelentette: mivel az autósok visszaélnek a sebességmérések helyének ismeretével, és emiatt sok a baleset, ezentúl nem mondják meg, mikor és honnan mérnek, illetve felhagynak a gyakorlattal, hogy csak látható helyen vadásszanak gyorshajtókra. A sebességmérések továbbra is a szokott helyeken, a baleseti gócpontoktól többnyire távol zajlanak, míg a szerencsétlenségek száma egyáltalán nem csökkent.

 

A rendőrök a hétvége három napja alatt 116 sérüléssel járó balesethez voltak kénytelenek kimenni, melyből 5 halálos kimenetelű volt összesen 6 személy életét követleve, míg 38 súlyos, 73 pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Halálra gázolt egy gyalogost egy személygépkocsi péntek reggel Gyál külterületén. Délben egy alacsonyan szálló girokopter villanyvezetéknek majd egy villanyoszlopnak ütközött Sárvár közelében, 65 éves pilótája kiesett az apró gépből és meghalt. Délután a Miskolc felől Keleti pályaudvarra érkező Páva InterCity gázolt halálra egy embert Rákosliget állomás közelében. A baleset egy fény- és félsorompóval felszerelt vasúti átjárónál történt, a berendezések jól működtek. Este személyautó gázolt halálra egy helyi kerékpárost a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírvasvári belterületén.

 

Szombat délelőtt két gyalogos nőt ütöttek el Dunaújvárosban. Egyikőjük a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

 

A személygépkocsi két utasa, egy idős férfi és egy nő a helyszínen meghalt, amikor kamionnal ütköztek az M6-os autópályán, Paks közelében szombaton nem sokkal dél után.