Szociális célú tüzifa: a rendelkezésre álló mennyiség felét még igényelhetik

Helyi - szerző: HH

Még igényelhetnek a rászorulók szociális célú tűzifát – tájékoztatta lapunkat Remmert Ferenc. Mint az alpolgármester közölte, a rendelkezésre álló mennyiség fele került eddig kiosztásra.

 

Az összesen közel száz köbméternyi keretből merítő igényeket az önkormányzatnál lehet leadni, melyet a szociális bizottság bírál el. A tűzifa köbmétereit ezt követően a Városgazdálkodás feldarabolva szállítja ki a jogosultaknak.

 

Szintén a Városgazdálkodás kereshető fel azzal, ha valaki nem tudja eltakarítani a havat vagy jeget az utcáról. A ház előtti járdaszakaszt minden lakónak a maga felelőssége tisztán tartani, ám ez nem áll mindenkinek módjában. Akinek idős korából vagy egészségi állapotából adódóan nincs lehetősége rá, a 72/580-859 telefonszámon jelezheti igényét, és ha valóban indokolt, a vállalat emberei elvégzik helyette a feladatot.

 

Határidő szerint továbbítva lettek a rezsicsökkentés keretében jelzett igények is a Belügymnisztériumnak (BM), a támogatás kiosztásával kapcsoaltban a jogosultak most a minisztérium iránymutatására és intézkedésére kell várniuk.