Baltával verte szét a fejét: 25 év múlva szabadulhat a túronyi gyilkos

Baranya - szerző: HH

Jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla K. Zsoltot, azt a túronyi férfit, aki 2016-ban fejszével verte szét idős szomszédja fejét.

 

Korábban első fokon a Pécsi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

 

Az ítélőtábla a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta, amely így jogerős.

 

Az évek óta Túronyban lakó gyilkos többször segített a szomszédjában élő 81 éves német férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában részegen úgy döntött, hogy kirabolja az öreget, ezért fejszével a lakásban kétszer fejbe ütötte, majd amikor elesett, még két-három ütést mért rá a fejsze fokával. Az idős férfi azonnal meghalt. A gyilkos mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el a házból, másnap pedig visszament a nyomokat eltüntetni.

 

A gyilkosság részleteiről itt írtunk bővebben, az elfogásról itt, arról pedig, hogy a helyiek szerint egy másik furcsa falubeli haláleset is hozzá kötődik itt.