Az Ofa a bejelentett ingyenjogsikról: ők ugyan nem

Belföldi hírek - szerző: HH

Varga Mihály nemrég jelentette be, hogy négyezer nehézgépjárműre érvényes vezetői engedély megszerzését támogatja a kormány. A megjelölt cég azonban úgy reflektált a közleményre, hogy ők ugyan nem indítanak ingyenes képzést.

 

A pénzügyminiszter szerint a kormány ezzel a programmal is támogatja a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor folyamatos munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges a meglévő hiány pótlása mellett.

 

Az állami csatornán is megjelölt OFA Nonprofit Kft. azonban közleményt adott ki, miszerint jelenleg nem indít „B” „C” és „E” kategóriájú ingyenes képzéseket, de még csak csoportos tájékoztatókat sem tart. Igaz, ilyesmiről szó sem volt, a pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy a támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok. Ingyenes képzésről nem beszélt.