Szétverték a szökőkutat és felgyújtották a színpadot

Helyi - szerző: HH

Feltehetően szerda hajnalra virradóan ismeretlenek megrongálták a Zsigmondy sétány szökőkútját és felszedték majd meggyújtották a szabadtéri színpad deszkáit. A kár jelentős.

 

 

Az esetet egy önkormányzati dolgozó fedezte fel szerda reggel. Az ismeretlen elkövetők a téli burkolat hátoldaláról szedték le a csavarokat, majd az egyik elemet eltávolítva jutottak a kupola alá, ahol kerámia borításokat törtek el, néhány lámpát szereltek le, és a szökőkút kifolyóiról húzták le az almákat – ez utóbbiakat szépen egymás mellé is rendezték – nyilván nem a könnyebb ujjlenyomatvétel érdekében.

 

A színpadot is megrongálták, a felszedett és elégetett deszkák használhatatlanná tették a nyári rendezvények helyszínét.

 

Mint megtudtuk, a délelőtti bejelentést követően a harkányi rendőrök délutánra jelezték érkezésüket, ami azért is érthetetlen, mert az őrsön nincs bűnügyi alosztály vagy helyszínelő.

 

 

Szerkesztőségünk 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki érdemi információjával hozzájárul az elkövetők elfogásához. Leveleiket az info@harkanyihirek.hu címre várjuk.