Új, modernebb buszok állnak üzembe a Volánnál

Baranya - szerző: HH

További 68 darab korszerű autóbusszal bővül a Közlekedési Központok járműállománya. A Volán Buszpark Kft. beszerzése kapcsán 2019 tavaszától 25 darab KRAVTEX Credo autóbusz, a nyári hónapoktól pedig 43 darab MAN/NEOPLAN gyártmányú jármű áll forgalomba – közölte a Dél-dunántúli Közlekedési Központ.

 

 

A KRAVTEX Kft.-től érkező 25 CREDO INOVELL autóbusz normál padlómagasságú, légkondicionált, 82 férőhellyel – ezen belül 51 ülőhellyel – rendelkezik és WiFi-vel is felszereltek. A járművek a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. flottájába kerülnek.

 

A MAN által gyártott 43 darab NEOPLAN busz – melyben 50 ülést helyeztek el – szintén légkondicionált és WiFi szolgáltatást is biztosít. Ezekkel a járművekkel a Dél-alföldi, a Dél-dunántúli, a Középkelet-magyarországi és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-ék területén találkozhatnak az utasok.

 

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat ünnepélyes keretek között 2019. január 16-án írták alá a felek. A szerződéseket a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona ügyvezető, a KRAVTEX Kft.-től dr. Krankovics István ügyvezető, a MAN Kft.-től pedig Martin Strier CEO és Hoyos György Sándor cégvezető látta el kézjegyével.

 

A fentieken túl a Volán Buszpark három eredményes, 17 milliárd forintot meghaladó értékű autóbusz beszerzésének köszönhetően összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő jármű áll ütemezetten forgalomba 2019. április végéig a VOLÁNBUSZ-nál és a Közlekedési Központoknál.