Nagyobb figyelemmel segít az állam a bezárt gyár dolgozóinak

Gazdaság - szerző: HH

Miután a Szarvasi kávéfőzőgyár csütörtökön bejelentette, hogy bezárja kapuit, több száz ember került az utcára. A kormány elhelyezkedési segítséget nyújt nekik.

 

Az ötvenes évek óta működő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. évtizedek óta ugyanazt a kávéfőzőt és lámpát gyártotta, melyeknek csak küllemében változtatott. Hogy ez mennyire nem felel meg napjaink követelményeinek, mi sem mutatja jobban, hogy míg az áruházak modern gépekkel vannak tele a növekvő kereslet miatt, addig a magyar termék kereslete elégtelennek bizonyult és a gazdasági alapon működtetett gyár a bezárás mellett döntött.

 

A kormány is a gazdasági oldaláról közelíti meg a kérdést, így a gyárnak nem, de a több száz volt dolgozóknak segít. Mint a Pénzügyminisztérium közölte, Békés megyében 1200 betöltetlen versenypiaci állás van, ebből a szarvasi járás 400-at tudhat magáénak. Az állami segítség közlésük szerint abban teljesedik ki, hogy fokozott figyelemmel kísérik az ügyet, és felkérte a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel segítse az elbocsátott dolgozók mielőbbi elhelyezkedését.