Két bemutatóval indul a pécsi színház februárja

Baranya - szerző: HH

Két új bemutatóval indul a február a Pécsi Nemzeti Színházban: A fizikusok 2-án, a Főfőnök pedig 8-án lesz látható először a színpadon. A következő hónapokban hat előadáson a diákok és a nyugdíjasok kedvezményt is kapnak.

 

Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok

(r.: Keszég László, bemutató: február 2.)

 

Dürrenmatt 1962-ben megírt szarkasztikus humorú darabját nézve egy elmegyógyintézetben találjuk magunkat, mely akár világunk szinonimájaként is felfogható. Itt köt barátságot három fizikus: Einstein, Newton és Möbius akik az őrült világ elől a bolondok házába menekültek, azaz három ápolt, aki fizikusnak hiszi magát… de az is lehet, hogy a világ egy őrült elmeorvos karmaiba jutott. A rendezővel interjút olvashat a Made in Pécs Magazin februári számában.

 

Lars von Trier: Főfőnök

(Rendező: Paczolay Béla, bemutató: február 8.)

 

Egy szórakoztató abszurd történet a sohasem látott főnökről, aki e-mailben tartja a kapcsolatot beosztottaival, és aki valójában nem létezik. Őt Ravn, a cég valódi főnöke találta ki saját népszerűsége érdekében, hogy a kollégái előtt a kellemetlen döntésekért ne neki kelljen vállalnia a felelősséget. A Főfőnök mindig mindenért elviszi a balhét. Amikor több év után az élet úgy hozza, hogy nem lehet megúszni a Főfőnök személyes megjelenését, Ravn felbérel egy színészt a feladatra. A lavina akkor indul el, amikor a beosztottak véletlenül találkoznak állítólagos főnökükkel. Az előadás mindenképp szórakoztat, de ha hajlandóak vagyunk meglátni magunkat görbe tükrében, talán el is gondolkodtat.

 

Utoljára műsoron: Kávécsarnok – Tűzoltó

Február 25-én és március 29-én láthatják nézőink utoljára Szép Ernő két egyfelvonásosát, amit a színészek nagy szeretettel játszottak. Jegyek vásárolhatók mindkét előadásra személyesen jegyirodánkban és online. A márciusi előadásra a jegyek január 31-én 10:00 órától vásárolhatók meg.

 

Húsz százalék kedvezményt kapnak a diákok és nyugdíjasok az alábbi előadások jegyáraiból:

Február 8. Manon

Február 14. Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról

Február 25. Mecseki tigris, vagy amit akartok

Március 2. Mecseki tigris, vagy amit akartok

Március 6. Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról

Március 22. Veszedelmes viszonyok