A fürdőfejlesztést támogató munkacsoport alakul

Helyi - szerző: HH

Munkacsoport létrehozásáról döntött a város képviselő-testülete a fürdőfejlesztés zökkenőmentes lebonyolítása érdekében. Az operatív csoport a napi szintű feladatok a figyelemmel kísérését, a témában készülő testületi anyagok véleményezését, tájékoztatás kérését kapja feladatul azért, hogy az önkormányzat a két testületi ülés közötti időszakban is megkapja a szükséges információkat.

 

A munkacsoport feladata lesz az is, hogy a projektmenedzsment által felvetett kérdésekben állást foglaljon, előzetesen jogi-pályázati- gazdasági szakmai szempontok alapján átnézze az e tárgyban készült, képviselő-testület elé kerülő előterjesztéseket, vagy egyes témaköröket érintően kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat fogalmazzon meg a projektmenedzsment felé. A csoport semmiféle döntési hatáskörrel nem rendelkezik, egy bizottsághoz hasonlóan csak operatív funkciót és szakmai előkészítő szerepet lát el. A munkacsoport szükség szerint tartana üléseket, melyek nem nyilvánosak.

 

A munkacsoport ülésére minden alkalommal meghívásra fog kerülni a fürdővezetés kijelölt képviselője, akinek feladata, hogy a projekt teljes lebonyolítása során felelősséggel nyilatkozzon a projektet érintő szakmai kérdésekben, különös tekintettel a megvalósítandó fejlesztés üzemeltetésére, fenntarthatóságára. Az ezen nyilatkozatok, javaslatok megadásához szükséges szakmai háttér, esetleges szakértői vélemények biztosítása szintén a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. feladata és felelőssége.

 

A Kecskeméthy Pál alpolgármester által irányított munkacsoport tagjai közé választották Nagy Csaba országgyűlési képviselőt, a fürdő Felügyelő Bizottságának elnökét Márton Bélát, a Harkányi Turisztikai Egyesület elnökét, Végi Jánost, a kiválasztásra kerülő akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót, a jegyzőt, dr. Markovics Boglárkát, az önkormányzat műszaki osztályvezetőjét, Albrecht Ferencet, valamint a hivatal pénzügyi osztályvezetőjét, Urmankovics Ágotát és Kis-Kálmán Éva képviselő asszonyt.