Kresz park: futópálya, játszótér kicsiknek és nagyoknak, focipálya valamint kézműves sörfőzde is készül

Helyi - szerző: KT

Futópálya épül a Kresz park külső ívére, míg közepén a város más pontján is látható felnőtt játszótéri elemek kapnak helyet. Gazdára talált a régi pékség épülete, ahol helyi termékeket kínáló kézműves sörfőzde lesz hamarosan.

 

Az öntött gumiból készült, 340 méteres pálya szegélyköveket is kap, az iskolások számára pedig 60 és 100 méteres jelzéssel lesz ellátva. A hónapokon belül elkészülő futókör nyárra világítással egészül ki, a játszótéri elemek pedig a következő esztendőben bővülni fognak. A saját erőből megvalósuló beruházásra a város 14 millió forintot különített a költségvetésében el.

 

Nem ez lesz az egyetlen változás a téren, az óvoda mögötti füves részt ugyanis végképp hatalmukba vették a gyerekek: a víztározó domb mögötti teret eddig is focipályaként használták, most kaput is kapnak – közölte Remmert Ferenc alpolgármester.

 

Gazdára talált a teret határoló, hajdani Steer pékség épülete is, amit helyi vállalkozó vett meg. A rövidtávú tervek szerint nyárra kézműves sörfőzde kap helyet benne, a hátsó, park felőli részen kialakított kerthelyiséggel. Ugyanott egy kisebbeknek szóló játszóteret is kialakítanak. Az elképzelés szerint az étteremben olyan egyéb, helyi készítésű termékeket is kínálnak majd, mint gyümölcslé vagy szörpök. Mint Pataki Péter jelezte, a saját gyártású kézműves sör első kiadását Harkány jeles évfordulójára, július elsejére tervezik – 1999 e napjától jegyzi ugyanis a település a városi rangot.