Kezdődik a tavaszi lomtalanítás

Helyi - szerző: HH

Idén első alkalommal szerdán és csütörtökön, azaz március 13-án és 14-én viszik el a tavaszi lomtalanításból utcára került használhatatlan, megunt dolgokat.

 

A tavaszi lomtalanítást még egy őszi is követi, amire november 6-án és 7-én – szintén a páros és páratlan hetek szállítási rendjének megfelelően – minden utcából egy alkalommal kerül sor. A kukák mellé kitett szemét szóródó anyagait zsákokba, dobozokba kéri tenni. A lomtalanítás alkalmával nem viszik el az építési törmeléket és a zöldhulladékot valamint az állati tetemeket sem. Szintén a ház előtt marad a veszélyes hulladék, mint például a festékes és olajos doboz, akkumulátor, gumiabroncsok és a különböző elektronikai hulladékok, így a TV vagy a hűtőszekrény is.

 

A lomot lehetőleg előző este tegyük ki. Az utcákon heverő kacatok valódi játszóteret jelentenek a patkányoknak, élősködőknek, amik amellett, hogy rendszeresen visszajárnak, hajlamosak beköltözni is a kedvező körülmények láttán.

 

Jön a heti kétszeri szemétszállítás és a kerti munkák időszaka

 

Április elsejétől szeptember végéig a nyári szemétszállítási rendnek megfelelően hetente két alkalommal – hétfőn és csütörtökön – érkeznek majd a szabályosan kitett kommunális hulladékért.

 

A kerti munkára még várni kell, a Dél-Kom ugyanis április 17-én – egy szerdai napon – gyűjti össze először a kévébe kötött vagy zsákba, dobozokba tett zöldhulladékot. Ezt követően majdnem minden második héten egészen novemberig elszállítják az ágakat, füvet, lombot.