Környezettudatosság – zöldre vált az önkormányzat

Helyi - szerző: KT

A hagyományos, robbanómotoros gépek elektromos eszközökre való cseréjét tervezi a Városgazdálkodás. Az ügyletet nem rejtik véka alá, a tesztgépek átadását egy projektnap köré szervezik, ahol a környezeti hatásokról szóló előadások mellett bárki megismerkedhet magukkal a berendezésekkel is.

 

A harkányi önkormányzat a kormány klímastratégiájának célkitűzéseivel egyetértve és annak elveit a város sajátosságaihoz igazítva akkumulátoros kisgépek beszerzését tervezi. A városüzemeltetésben használt idősödő robbanómotoros eszközök, a jelenleg ismert legkorszerűbb technológiájúra történő fokozatos cseréjével költségcsökkentést, munkahely teremtést és a csökkentett zajhatással élhetőbb várost, a turisztikai mutatók további fejlődését mozdítanák előre.

 

A választás a Husqvarna gépeire esett, a tervezett vásárlás előtt pedig tesztgépeket adnak át egy nyilvános projektnap keretében. A szerdán 10 órakor kezdődő rendezvénynek a művelődési ház ad otthont, ahol bárki kipróbálhatja az akkumulátoros eszközöket, de egy természetismereti- és környezetismereti előadásokat is tartanak óvodás és iskolás csoportoknak, valamint a klímaváltozás érezhető hatásait is körbejárják a szakemberek segítségével.

 

A nap során folyamatos programként a Magyar Fakitermelő Válogatott bemutatója zajlik majd, a 11 óra után kezdődő konferencián pedig a klímahatások mellett a költséghatékonyságot növelő és a megtakarításokra épülő fejlesztéseket támogató programok, valamint a hatóságokkal való együttműködés is téma lesz a régiós és települési fejlesztések tükrében.