Elektromos arzenált tesztel a Városgazdálkodás

Helyi - szerző: KT

Több lépésben, de a teljes gépállomány elektromosra való cseréje a cél a harkányi Városgazdálkodásnál. A közterületeink rendben tartását végző cég szerdán a Husqvarna berendezéseit átvéve egy olyan próbaidőszakba kezdett, mely az első komolyabb lépés lehet a csendesebb, hatékonyabb és környezetkímélőbb munkavégzés irányába.

 

Látványos előadásokkal tarkította a Husqvarna a szerdai projektnapot, ahol a Magyar Fakitermelő Válogatott is bemutatkozott.

 

A Husqvarna Magyarország képviselői – mint előtte több más márka képviselője is – látványos rendezvény keretében mutatták be Harkányban a gépeiket, melyeket ki is próbálhattunk – emlékeztetett Marosi András a két és fél éve zajló programra, mellyel az elavult, régi, robbanómotoros gépek korszerű, elektromos berendezésre való cseréjét tűzték ki célul.

 

A Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója hozzátette, míg a korábbi márkák esetében a Városgazdálkodás szakemberei mind nemet mondtak, a Husqvarna viszont olyan palettát mutatott be, mely tagjai megállják helyüket a Harkányi viszonylatban támasztott napi kihívások előtt.

 

 

Szerdán a Városgazdálkodás egy olyan gépcsoportot vett át, mely kimondottan a harkányi napi feladatokra kiválogatott eszközökből áll. A következő néhány hetes próbaidőszak alatt így egyebek mellett damilos és késes fűkaszák, toló fűnyírók, magassági ágvágó, fúvó berendezések, kismotorfűrészek, korona magasságában használható egykezes fűrészek is kipróbálásra kerülnek. Ezt követően – kedvező tapasztalatok esetén – a vásárlásról való tárgyalások is kezdetüket vehetik – ismertette Marosi András.

 

 

Nem elég a közterületeket megújítani, új fürdőt építeni, vendégeket idecsábítani, de őket ki is kell szolgálni – mondta Baksai Tamás a városban zajló megannyi fejlesztésre, beruházásra utalva.

 

Harkány polgármestere a környezettudatosság és fenntarthatóság felé mutató projektnapon kiemelte, a pihenést munkavégzés közelében sem zavaró gépek környezettudatos kiválasztása mellett a fizikai dolgozók drasztikusan csökkenő létszámára is megfelelő válasz lehet a korszerű, elektromos gépekkel biztosított munkafeltétel.

 

A város az idei költségvetésben is jól elkülönülő forrást biztosított a környezettudatosság fejlesztésére – emlékeztetett Baksai Tamás, a tervszerű folyamatokkal kapcsolatban a 10-15 éves átlag életkorú régi gépek több évig tartó cseréjére mutatva.

 

 

A tervszerű folyamatok megfontolt munkával telt éveiről Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője ejtett szót, amikor összegezte, Harkány városa az elmúlt években összesen több mint 3,8 milliárd forintból valósíthat meg fejlesztéseket, melyek eredményeit már idén is láthatják a harkányiak és a városba érkező turisták. Ezek sorából a kormányzati támogatás valamint Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Baranya megyei keretéből finanszírozott olyan beruházásokat emelt ki, mint a hamarosan látványos szakaszba érő ipari park és a közlekedésbiztonsági projekt körforgalma – melyet hamarosan elkezdenek építeni -, valamint a szintén több lépésben megvalósuló fürdőfejlesztés.

 

Mint hangsúlyozta, a TOP pályázatok körébe tartozik az őstermelői piac rekonstrukciója is, melyet a város polgármestere és testülete is szorgalmazott. A képviselő kiemelte a szülők és gyermekek legjobb ellátását célzó infrastrukturális beruházásokat is, melyek az iskola, óvoda és bölcsőde háza táján zajlottak.