Szombaton Terehegyen köszöntjük a tavaszt

Helyi - szerző: HH

Szombat délelőtt tíz órakor lovas valamint motoros felvonulással veszi kezdetét az immáron hagyománynak mondható Tavaszköszöntő ünnepség Terehegyen.

 

A délelőtt során Tösmagi Erzsébet citeraművész és a Harka Dalkör lép színpadra, akiket a Der Harkányer Singvögel Khor német dalkör követ.

 

Fél egy után a harkányi óvodások majd a Kitaibel Pál Általános Iskola műsora következik, a háromnegyed kettőkor mondott köszöntők után pedig az ebéd és tombolasorsolást követően 15 órától lép fel a Harka Táncegyüttes. Utánuk a Sátorhelyi Néptánc Egyesületé a színpad. A horvát táncház és a Harkányi Horvát Nemzetiségi Énekkar műsora után 18 órától délszláv táncház veszi kezdetét a Pokláde Zenekarral, mely a 22 órai rendezvényzárásig tart.

 

Az évekhez képest több fellépő miatt kezdődnek korábban a műsorok – mutatott rá Gitta Gábor. Az esemény egyik fő szervezője hozzátette, mint a korábbi években megszokottá vált, egész nap kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és gyermekfoglalkoztatók állnak az érdeklődők rendelkezésére, míg az Apró Paták Lovas Sport Egyesület egy újdonsággal, az interaktív török kori sátorral is várja a gyerekeket, akik íjazhatnak és fúvócsövezhetnek is a pónilovaglás mellett.