Százezer négyzetméteres bázist épít Magyarországon a Pepco

Gazdaság - szerző: HH

Százezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Pepco a Pest megyei Gyálon, az új bázisról szolgálnák ki a régió országait. A beruházáshoz állami támogatást is kapnak.

 

 

A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintért építi ki logisztikai bázisát Gyálon, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa. A lakberendezési és ruházati termékeket forgalmazó áruházlánc 100 ezer négyzetméteres raktárbázisa 2020-ra készül el.

 

A beruházás 2022-ig több mint ezer munkahelyet létesít, a Pepco ráadásul magyar termékek forgalmazásával a belföldi vállalkozások számára is piacot teremt – a kormány ezért 1,9 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

 

Robin Taylor, a Pepkor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a gyors terjeszkedéssel magyarázta a beruházást. A döntést az új központ földrajzi elhelyezkedése is indokolta – tette hozzá.

 

A cég magyarországi leányvállalata, a 2015-ben alapított Pepkor Hungary Kft. a tavalyi üzleti évben 36 milliárd forintot meghaladó árbevételt és 3 milliárd forintot meghaladó adózott eredményt ért el. Az előző évben az árbevétele több mint 22 milliárd forint, az adózott eredménye több mint 2 milliárd forint volt.