Rezsitámogatás – hamarosan átvehető a tüzelő

Helyi - szerző: HH

Április utolsó hetében lehet átvenni azokat az igazolásokat, mellyel a rezsitámogatás korábbi köreiből kimaradt háztartások is részesülhetnek a kormány hozzájárulásában. Az egyszeri juttatás alapján 12 ezer forint értékű tűzifa, brikett vagy palackos gáz volt igényelhető.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, az október 15-i határidőig összesen 374 kérelem érkezett a kormány 2016-ban indított rezsiprogramjával kapcsolatban, miután azokban a harkányi háztartásokban is lehetőség nyílt a támogatás igénylésére, ahova nincs bevezetve a gáz és a korábbi intézkedésből ezért kimaradtak.

 

Az igények elbírálása után a háztartásonkénti 12 ezer forintos támogatás fedezetét a Belügyminisztérium biztosította, melyet az önkormányzat beszerzésre vonatkozó intézkedései követtek.

 

Azok, akik jogosultak a támogatásra hamarosan átvehetik az igazolásokat az önkormányzatnál. Ezekkel lehet majd a kijelölt vállalkozótól átvenni a tüzelőt – a fát egy siklósi tüzépen, a palackos gázt és a brikettet pedig egy harkányi vállalkozó telephelyén. A tüzelő szállításáról mindenkinek maga kell gondoskodnia.

 

Az igazolást április 23. és 26. között az önkormányzat Igazgatási Osztályán lehet – személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása után – átvenni hivatali nyitvatartási időben:

 

     április 23. (kedden) délelőtt 7:30 és 12 óra között, délután 12:30 és 16 óra,

     április 24. (szerdán) délelőtt 7:30 és 12 óra között, délután 12:30 és 17 óra,

     április 25. (csütörtökön) délelőtt 7:30 és 12 óra között, délután 12:30 és 16,

     április 26. (pénteken) délelőtt 7:30 és 12 óra között.

 

Ha valaki a négy nap alatt nem tud személyesen megjelenni, az igazolás két tanú által aláírt meghatalmazással is átvehető.