Újabb helybéli gyilkossággal vádolják meg a túronyi baltás gyilkost

Baranya - szerző: KT

Mint korábban beszámoltunk róla, a helyiek szerint két gyilkosság köthető a túronyi baltás gyilkoshoz: az idős német agyonverése előtt egy rejtélyes tűzesethez is gyanús körülmények vezettek.

 

Az ügyben az ORFK szerda délelőtt tart sajtótájékoztatót, ahol mint megtudtuk K. Zsolt ez ügyben való meggyanúsítása és a nyomozás lesz a téma.

 

Mint 2017 márciusában beszámoltunk róla, a helybeliek szerint az idős német agyonverése miatt azóta elítélt K. Zsolt édesanyjának élettársa újította fel a német házát, és Zsolti is járt a gyilkosság előtti napokban ott füvet nyírni. Úgy tudjuk, azt a rendőrség előtt egy ideig tagadta is.

 

A férfi akkoriban ugyanis az önkormányzatnál közmunkásként dolgozott, ám akkor februárban felmondott. Épp azt követően, amikor az a halálos tűzeset történt. Nevük elhallgatását kérő helybéliek egybehangzóan állítják, több mint gyanús az a körülmény, melyet szintén hozzá kötnek.

 

Zsolti – ahogy a falubeliek hívják – ugyanis azzal a férfivel ment előző este Pécsre, aki a 88 éves, tűzeset során elhunyt édesanyjával lakott a leégett házban. Ám míg Zsolti visszajött, addig a másik férfit Pécsen hagyta, a ház pedig valahogy kigyulladt aznap éjjel. Mint a falubeliektől megtudtuk, közvetlenül az eset előtt Zsolti épp fát vitt oda.

 

K. Zsolt azóta életfogytiglan tartó börtönbüntetését tölti a fejszés gyilkosság miatt, melyből legkorábban 25 év múlva szabadulhat.