Aktívház szalagját vágták át a drávaszabolcsi ovi udvarán

Életmód - szerző: KT

Másodszor nyert támogatást a drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda a DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében. Az eredetileg Én házam! – Az én Vágyam nevet viselő projekt során 600 ezer forintból valósította meg környezetbarát ötletét, egy aktívházat, mely szorosan kapcsolódik a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez.

 

A mostani projekt során az iskola udvarán felállított házikóban számos olyan eszköz került beépítésre, mely teret biztosít az óvodások környezettudatos neveléséhez – mutatott rá Müller Ádám. A Duna-Dráva Cement beremendi cementgyárának igazgatója a szerda délelőtti átadón kiemelte, az aktívház fontos szerepet játszik a gyermekek szemléletformálásában, általa megismerhetik a fenntartható fejlődés fogalmát és tartalmát, kiegészítve a 2017-ben megkezdett ökoparkot.

 

Az óvoda kezdetektől fogva célként tűzte ki a környezettudatos szemlélet kialakítását – mutatott Bátkiné Mészáros Viktória az évekkel korábban lefektetett helyi nevelési programjukra. Az óvoda vezetője kitért rá: jelen projektjük szorosan kapcsolódik a madármegfigyelést és levendulalabirintust felsorakoztató korábbi pályázati témájukhoz, a kölyÖKOpark kialakításához. A most elkészült aktívház napelemes rendszereivel – egyebek mellett világításával, házszámával, szökőkútjával és meteorológiai állomásával – a fenntarthatóságot, zöld szemléletmódot segíti. A ház környékéről természetesen nem hiányozhat a palackprés, szelektív kuka sem.

 

A projekt záróaktusaként Müller Ádám és Bátkiné Mészáros Viktória vágta át a kicsiknek készült aktívház szalagját.

 

Az óvoda korábbi projektje során valódi megfigyelésre alkalmas madárlest és ökoparkot épített.