Lekerült a paraván – birtokba vette Harkány a megújult sétányt

Helyi - szerző: KT

Az építési fázis legvégéhez érkezett a Zsigmondy sétány rekonstrukciója, így szombat délután helyére került az utolsó burkolati elem is, mely egy időkapszulát takar. A terület legnagyobb meglepetése az a monumentális játszótér, melyhez mérhető az országban nem igen akad.

 

 

Harkány 2017-ben nyert több mint egymilliárd forintot az Élhetőbb Jövő – Harkány Zöld Belváros című TOP pályázat keretében. A munka azóta folyamatos volt közbeszerzések garmadáján, terveztetésen, majd a kivitelezés szakaszán át. A vissza nem térítendő támogatás révén végül a Zsigmondy sétány teljes egésze megújult.

 

Több hónapnyi munka után a szombaton tartott családi napra már lebontották a paravánokat a sétány és a park körül, így a felnőttek az új pihenőtereket, rendezvényteret, míg a kisebbek az európai színvonalú gigantikus mászókákat, csúszdát és akadálypályákat vehették birtokba. A területen napelemes, USB-s töltőtől kezdve modern szökőkútig számos berendezési tárgy helyet kapott, melyet hamarosan egy különleges képgalérián mutatunk be.

 

Az egésznapos rendezvény alatt egy időkapszulába gyűlt az emlék a jövő számára: volt, aki egy lapon üzent a következő generációknak és volt, aki emléktárgyat, napjainkat idéző elektronikus és írott dokumentációt helyezett el benne. A rozsdamentes, vízhatlan kapszulát végül Baksai Tamás, Harkány polgármestere és Kapitány Zoltán, a kivitelezési munkálatokat végző Viva Palazzo ügyvezetője helyezte el és zárta le a külön e célra kialakított üreget egy márvány emléktáblával.

 

Baksai Tamás a rendezvényen emlékeztetett: éppen öt évvel ezelőtt az akkori képviselőjelöltekkel a sétányon tartották azt a rendezvényt, melyen megfogalmazódott, hogy Harkány központját meg kell újítani. Mint a város polgármestere kitért rá, a 42 ezer négyzetméternyi építési területen azóta 12 ezer négyzetméteren több mint egymillió darab térkövet helyeztek el a munkások, a Városgazdálkodási Zrt. pedig több mint háromezer köbméter termőföldet mozgatott át. Baksai Tamás ismertette: az építkezés befejezése az eredeti ütemtervek szerint november vége volt.

 

A képre kattintva galéria nyílik!