A harkányi kórház áll a megye élén

Helyi - szerző: KT

A legnépszerűbb egészségügyi portál, a házipatika.com 2012 októberétől tartott szavazása alapján a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház megyénkben az első, országos viszonylatban a hatodik helyet szerezte meg. A kórházak orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság kategóriában mérettettek meg, 8312 szavazó mintegy negyvenezer voksa által.

2012 az egészségügyben az átszervezések éve volt: a kórházak jelentős része állami fenntartásúvá vált, a júliusban kiírt intézményvezetői pályázatnak köszönhetően több tucatnyi kórházban új vezetővel folytatódik a munka. Az Év kórháza díj azért egyedülálló kezdeményezés, mert segítségével az egészségügyi intézményekről közvetlenül a szolgáltatásokat igénybe vevő betegek mondhatnak véleményt” – mondta el Pilling Róbert, a HáziPatika.com vezetőszerkesztője a díjak átadásakor.

Az MTA székházában tartott csütörtöki ünnepélyes átadón a díjakat Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Svébis Mihály Év Kórháza 2011 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) főigazgatója, valamint Erős Antónia műsorvezető adták át.